ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Υπάρχει επάρκεια των self test – Νωρίς για τη λήψη αποφάσεων για το Πάσχα

Πελώνη: Υπάρχει επάρκεια των self test – Νωρίς για τη λήψη αποφάσεων για το Πάσχα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η πορεία των εμβολιασμών και της πανδημίας, η εξέλιξη του σχεδίου με τα self test αλλά και η εγκληματικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεοπτικής συνέντευξης της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη στο Mega.

Απαντώντας σε ερώτημα για την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, η κ. Πελώνη είπε πως η κυβέρνηση κινείται προς την εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης.

Τόνισε δε, πως το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα με ποσοστά ανθρωποκτονιών Κολομβίας, αντίθετα είναι από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και συμπλήρωσε:

«Ας αφήσουμε τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη».

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης και στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λέγοντας ότι «ρίχνει νερό στο μύλο του αφηγήματος ότι η Ελλάδα γίνεται Κολομβία».

Αναφορικά με τα self test, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Πελώνη έκανε λόγο για πολύ θετική ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Υποστήριξε, επίσης, πως τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι εννέα στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά.

«Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας» είπε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ίδια συμπλήρωσε πως εντός της εβδομάδας αναμένεται να διατεθούν τεστ αυτοδιάγνωσης σε εργαζόμενους άλλων κατηγοριών, όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και Δικαιοσύνη.

Όπως είπε η κ. Πελώνη, τα self test είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς αλλά και την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως υπάρχει επάρκεια self test και έχει ήδη ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών ομάδων για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες.

«Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ερωτηθείσα για το Πάσχα στο χωριό και τους περιορισμούς που θα ισχύουν, η κ. Πελώνη είπε πως είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη όποιων αποφάσεων.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.

Τέλος, η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, τονίζοντας ότι διευρύνονται οι κατηγορίες που εντάσσονται στο σχέδιο εμβολιασμού.

«Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότερο θα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αριθμό περίπου 55.000 εμβολιασμών καθημερινά» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει ανοίξει η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 40 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ