ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για Ν. Παππά: Την Πέμπτη οι καταθέσεις Τόμπρα και Καλογρίτσα

Προανακριτική για Ν. Παππά: Την Πέμπτη οι καταθέσεις Τόμπρα και Καλογρίτσα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ένταση με το καλημέρα και στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, όπου επρόκειτο να εξεταστεί ως πρώτος μάρτυρας ο Κυριάκος Τόμπρας, που σύμφωνα με τη δικογραφία έφερε σε επαφή σε επαφή τους Καλογρίτσα & Χούρι.

Η πρόταση της πλειοψηφίας να κληθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Τόμπρας καθώς βρίσκεται σε καραντίνα και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα, εφόσον φυσικά το νέο τεστ στο οποίο θα υποβληθεί, είναι αρνητικό, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να προηγηθεί η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Μετά από αντιπαραθέσεις και έντονες αψιμαχίες, αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, να κληθεί ο κ. Τόμπρας για την Πέμπτη και εάν δεν μπορεί, να κληθεί για την ίδια ημέρα ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατηγόρησε την πλειοψηφία για κωλυσιεργία και πολιτική διαχείριση των μαρτύρων.

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: Ή θα είμαστε ενήλικες και αυτά που λέμε θα ισχύουν ή θα είμαστε παιδιά και δεν θα τηρούμε αυτά που συνεννοούμαστε. Χωρίς Πλεύρη και Μαρκόπουλο δεν γίνεται τίποτα σε αυτή την προανακριτική.

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Μιλάτε για ενήλικους και σοβαρότητα όταν κάνατε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η κ. Τζάκρη αμφισβήτησε το ρόλο του προέδρου Σταύρου Κελέτση, λέγοντας πως πραγματικοί προεδρεύοντες είναι ο Θανάσης Πλεύρης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: Αυτό που κάνετε είναι παραβίαση και δικονομικού τύπου και δικονομικής ουσίας. Κάνετε πολιτική διαχείριση των μαρτύρων. Να περιμένετε να γιάνει ο μάρτυρας για να πάτε στον επόμενο. Πείτε μου τι είναι αυτό που σας τρομάζει; Τι φοβάστε; Κάνετε ότι μπορείτε για να κωλυσιεργείτε.

Η πλειοψηφία σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε για να αποφευχθούν ανάλογες περιπτώσεις με πρόσωπα που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα, να γίνουν παραπάνω κλήσεις μαρτύρων.

Η αυριανή συνεδρίαση ματαιώθηκε λόγω της ΚΟ της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ