ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια - Πάιατ: Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις

Συνάντηση Δένδια - Πάιατ: Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις
Intime

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter.

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στην Λιβύη όπου και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Χουσεΐν, Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι.

Ο Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας για την υπογραφή συμφωνίας όσον αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών ενώ όπως τόνισε: «Είμαστε εδώ για να ενεργοποιήσουμε όλο το πλαίσιο των συμφωνιών με τη Λιβύη και να συνάψουμε και καινούριες συμφωνίες για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην ανοικοδόμηση της χώρας».

σημειώνεται ότι η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Νίκος Δένδιας την Δευτέρα στη Βεγγάζη σηματοδότησε την επαναλειτουργία του εκεί Γενικού Προξενείου της Ελλάδας. Στην πρωτεύουσα Τρίπολη ήδη επαναλειτουργεί η ελληνική πρεσβεία με επικεφαλής επιτετραμμένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά και στην παρουσία της ελληνικής κοινότητας στην Βεγγάζη και γενικά στη Λιβύη, «που είναι εδώ και ένα μεγάλο τμήμα της έμεινε εδώ μέσα στα χρόνια της κρίσης και η οποία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι έτοιμες να βοηθήσουν με γνώση της περιοχής στην ανοικοδόμηση της φίλης-χώρας, της Λιβύης. «Είμαστε στη διάθεσή σας κύριε αναπληρωτή πρωθυπουργέ να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

«Η Ελλάδα είναι εκ νέου παρούσα στη Λιβύη και θα παραμείνει»

Στο πλαίσιο των επαφών του στη Βεγγάζη, ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε επίσης την ελληνική κοινότητα της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι εκ νέου παρούσα στη Λιβύη και θα παραμείνει».

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη σημασία της προσεχούς λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, τονίζοντας ότι η ελληνική παρουσία στη Λιβύη αποκαθίσταται και θα παραμείνει.

«Επισκέφτηκα την ελληνική κοινότητα της Βεγγάζης, όπου θα λειτουργήσει το Γενικό Προξενείο της χώρας μας. H Ελλάδα είναι εκ νέου παρούσα στη Λιβύη και θα παραμείνει» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ