ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνης για απόδημους: Θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους

Γαϊτάνης για απόδημους: Θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Νέα Δημοκρατία

Για «ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες του εξωτερικού» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Ο Τάσος Γαϊτάνης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων, υπενθύμισε ότι είναι παλιό θέμα και αναφέρθηκε τόσο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε πάρει η ΝΔ το 2009 ως κυβέρνηση, όσο και τις σχετικές πρωτοβουλίες της περιόδου 2016-2018 που ήταν στην αντιπολίτευση. Προσέθεσε επίσης πως όταν η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές έφερε το θέμα στη Βουλή, όπως είχε υποσχεθεί, και προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους αποδέχθηκε κάποιους περιορισμούς.

Επίσης, ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε ότι η ΝΔ ανακίνησε το σχετικό ζήτημα ύστερα από τη συνέντευξή της αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, στον Εθνικό Κήρυκα. «Η κ. Τζάκρη είπε πως το κόμμα της όχι μόνο δεν ήταν υπέρ των εν λόγω περιορισμών, αλλά υποσχέθηκε ότι θα τους καταργήσει αμέσως μόλις επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Έχοντας υπόψη ότι η κ. Τζάκρη εκφράζει την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης, έφερε άμεσα νόμο στη Βουλή που καταργεί τους περιορισμούς και έτσι όποιος συμπολίτης μας είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικούς καταλόγους και διαμένει στο εξωτερικό θα μπορεί να ψηφίζει από τον τόπο κατοικίας του.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αλλάζει πάλι τη στάση του και αναιρεί όσα υποστήριξε η αρμόδια τομεάρχης. Τελικά λένε ψέματα στους Έλληνες του εξωτερικού, ενώ δείχνουν την προχειρότητα με την οποία ασκούν αντιπολίτευση», ανέφερε μεταξύ άλλων σημειώνοντας πως δεν έχει δει άλλοτε τόσο σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας από κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ