ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Τασούλα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες

Απάντηση Τασούλα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του κοινοβουλίου εν μέσω πανδημίας, έδωσε ο Κώστας Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτης για την υπόθεση της Folli Follie, χαρακτήρισε επισφαλή την διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών μέσω τηλεδιάσκεψης και με την χρήση τεχνολογιών.

«Αυτό σύστημα που εφαρμόζουμε μπορεί να είναι αραμπάς αλλά δεν νοθεύει», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και συμπλήρωσε πως εννιά σύννομη με τον Κανονισμό της Βουλής και εξασφαλίζει αντικειμενικότητα στις δύσκολες συνθήκες. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, επικαλέστηκε προσομοίωση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 για την ψηφοφορία με τη χρήση της τεχνολογίας, αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα την ταχύτητα του Internet στην οικία του στην Κηφισιά, που είναι μόλις 30 mb και κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν τι θα γινόταν εάν χρειαζόταν να ψηφίσει από κάποια περιοχή της εκλογικής του περιφέρειας των Ιωαννίνων.

«Ένας στους 300 να μην μπορέσει να ψηφίσει πάσχει το σύνολο της ψηφοφορίας», υπογράμμισε.

Για απαράδεκτη μεθόδευση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιαννης Ραγκούσης, επικαλούμενος και την συζήτηση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά, στην ψηφοφορία της οποίας 142 βουλευτές συμμετείχαν με επιστολική ψήφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ