ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άρση της ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη αποφάσισε η Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την άρση της ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση της Folli Follie.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με χθεσινή τους δήλωση έκαναν γνωστό πως στο εξής θα απέχουν από τις ονομαστικές ψηφοφορίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και τη λειτουργία της Βουλής εν μέσω πανδημίας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 183 βουλευτές, ενώ 23 βουλευτές καταψήφισαν.

Παρότι τα κόμματα συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ενδείξεις, ώστε να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, επικαλέστηκαν τον Κανονισμό της Βουλής σύμφωνα με τον οποίο το «Σώμα» δεν μπορεί να μπει στην ουσία των γεγονότων.

Επανήλθε δε, το αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνεται ένα πρώτο φιλτράρισμα των υποθέσεων, πριν αυτές έρθουν ως δικογραφίες στη Βουλή.

«Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα συμβάλλει μόνο στην διαιώνιση μιας αρρωστημένης ατμόσφαιρας», υποστήριξε ο Σταύρος Αραχωβίτης και αναφέρθηκε σε ένα email ενός υπαλλήλου ασφαλείας της εταιρείας που επικαλείται ότι στηρίζει τον όμιλο, θέλοντας, όπως είπε, να πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του.

«Δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο ένα στήσιμο από κάποιον για να κονομήσει λεφτά από τη διοίκηση και να συκοφαντήσει» είπε από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ μίλησε για φάμπρικα άρσεων ασυλίας για ψύλλου πήδημα.

«Να μην υπερψηφιστεί η πρόταση διότι δια της ψήφου των βουλευτών θα δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα σύστημα κατασυκοφάντησης του πολιτικού συστήματος», ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσει από την ονομαστική ψηφοφορία.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της σχολίασε την απόφαση για την άρση της ασυλίας του κ. Αραχωβίτη:

«Με σαθρό υπόβαθρο και με την απουσία οποιασδήποτε ένδειξης αποφασίστηκε, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Follie Follie. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απουσία οποιασδήποτε ένδειξης, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και επεσήμανε πως «ένα email ενός υπαλλήλου που επικαλείται ότι στηρίζω τον Όμιλο είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να βασιστεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον μου;» Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για παρέμβαση υπογράμμισε ο Σταύρος Αραχωβίτης, καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες. Της ονομαστικής ψηφοφορίας απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εφαρμογή της απόφασης του να μην συμμετέχει στις διαδικασίες στις όποιές παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής με πρόσχημα την πανδημία, που μέσω της επιστολικής ψήφου αλλοιώνεται η ελεύθερη βούληση των βουλευτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ