ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για ΚΕΘΕΑ: «Όχι» σε άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις

Γεννηματά για ΚΕΘΕΑ: «Όχι» σε άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Βολές κατά της κυβέρνησης για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ εξαπέλευσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «αυταρχικές παρεμβάσεις».

«Η κυβέρνηση που με απαράδεκτο τρόπο, με ΠΝΠ, κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την προσφορά του και να μη προχωρήσει σε άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις, με τη γνωστή λογική του 'ελέγχου' του δήθεν επιτελικού κράτους» δήλωσε η κ. Γενηματά κατόπιν τηλεδιάσκεψης με αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι στα ζητήματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται για απεξάρτηση και επανένταξη στην κοινότητα, είναι ανάγκη να υπάρχει ουσιαστικός πολιτικός και κοινωνικός διάλογος και να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.

Η ίδια εξήρε τη σημαντική και διαχρονική προσφορά του ΚΕΘΕΑ, που το έχει αναδείξει ως πρότυπο θεραπευτικού οργανισμού και κάλεσε το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ να προχωρήσει στον αναγκαίο διάλογο με τους εργαζομένους για τα θέματα του Οργανισμού Υπηρεσίας, «χωρίς πιέσεις και με αναζήτηση των συναινετικών λύσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή πορεία του και την προσφορά του», όπως σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ