ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διήμερη επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε Ρώμη και Βατικανό

Διήμερη επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε Ρώμη και Βατικανό
Φωτογραφία αρχείου INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ιταλό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βιντσέντζο Αμεντόλα, καθώς και συναντήσεις με έτερους αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης.

Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο υπουργών, περιλαμβάνονται: Ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, καθώς και το μεταναστευτικό.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο (Παλάτσο Κίτζι), στις 13.30 της Πέμπτης.

Την Παρασκευή, στις 14.00 ώρα Ελλάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με την Ιταλίδα υπουργό Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιταλική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών-Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πιέρο Φασίνο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κράτος του Βατικανού και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Γκάλαχερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ