ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση στην ομιλία Μητσοτάκη

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση στην ομιλία Μητσοτάκη
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έντονη κριτική άσκησε η αντιπολίτευση στην ομιλία του Κυριακού Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε το εξής σχόλιο:

«Τις τελευταίες ημέρες οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν επιδοθεί σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα εισπράξει τα επικοινωνιακά οφέλη από ένα τυχόν άνοιγμα εν όψει του Πάσχα. Φυσικά οι επιστήμονες δεν έχουν αποφασίσει τίποτα επ’ αυτού και οι υπουργοί απλά φλυαρούν ανεύθυνα κάθε μέρα στα κανάλια.»

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε:

«Μετά τα περισσότερα από 4.000 κρούσματα και το δραματικό αριθμό διασωληνωμένων, ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει σήμερα και ζητάει από αυτούς αυτοσυγκράτηση. Βρισκόμαστε στον 6ο μήνα της καραντίνας και ο καθένας στην κυβέρνηση λέει ό,τι του κατέβει χωρίς κανένα σεβασμό στην ταλαιπωρία και στην κούραση του κόσμου.Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται εντελώς άβουλος και ανίκανος να ελέγξει, εκτός από την πανδημία, ακόμα και την ίδια την κυβέρνησή του».»

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Από την μεριά του, το ΚΚΕ υποστήριξε ότι:

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά σημείωσε πως “εξισώνεται, επιτέλους, η αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με εκείνη των υπολοίπων υπαλλήλων. Ένα πάγιο αίτημα του ΚΚΕ πραγματοποιείται από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση”.

Αυτό που ξέχασε ο πρωθυπουργός, είναι πως με τους νόμους των 3 μνημονίων, που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, οι μισθοί, με βάση τους οποίους υπολογίζονται οι αποζημιώσεις, έχουν μειωθεί στο μισό. Οι αποζημιώσεις στις οποίες αναφέρεται έχουν ήδη εξισωθεί προς τα κάτω, ενώ με τους νόμους για την απελευθέρωση των απολύσεων έχουν δοθεί όλα τα εργαλεία στην εργοδοσία για να πληρώνει ακόμα μικρότερες αποζημιώσεις.

Για παράδειγμα, αν ο εργοδότης προειδοποιήσει λίγους μήνες πριν τον εργαζόμενο για την απόλυσή του, η αποζημίωση που πληρώνει πέφτει και στο μισό. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρατεύει φτηνά κόλπα για να νομιμοποιήσει τις ανατροπές του αιώνα. Τον λόγο πλέον έχουν οι εργαζόμενοι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ