ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοίμαζαν φιέστα για τους ναζί εισβολείς στην Κρήτη - Σφοδρή αντίδραση των αποστράτων

Ετοίμαζαν φιέστα για τους ναζί εισβολείς στην Κρήτη - Σφοδρή αντίδραση των αποστράτων
ASSOCIATED PRESS

«Άλμα τιμής» προγραμμάτιζε να κάνει η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» για να μνημονεύσει τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που το 1941 συμμετείχαν στην εισβολή και κατάληψη της Κρήτης από τη Βέρμαχτ

Αντιδρώντας σε αυτή τη «νεοναζιστική φιέστα», όπως την χαρακτηρίζει, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) τονίζει πως πρόκειται για «ενέργεια άκομψη, τουλάχιστον, αναίσθητη, ανιστόρητη καθόσον αγνοεί το γεγονός ότι την κατάληψη της νήσου ακολούθησαν “Κάνδανοι” και εγκλήματα πολέμου».

«Ο στρατιωτικός κώδικας τιμής προβλέπει την μνημόνευση των νεκρών, την ένδειξη σεβασμού σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη εκτελώντας το καθήκον τους. Και η Ελληνική Πολιτεία έκανε το χρέος της και διέθεσε χώρο για το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε. Όμως το θέμα είναι ακόμη ζωντανό στη συλλογική μνήμη και όσο η Γερμανία αρνείται τη συζήτηση για την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας η πληγή υπάρχει και ενέργειες σαν και αυτή της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» δικαίως εξοργίζουν» αναφέρει η ΕΑΑΣ.

Η ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνει ότι δεν προβλέπεται απότιση φόρου τιμής σε εισβολείς, μαζικούς δολοφόνους και γενοκτόνους, που δεν άφησαν λίθο επί λίθου στο πέρασμά τους και έντυσαν στα μαύρα την Κρήτη, αλλά και κάθε στίγμα του παγκόσμιου χάρτη όπου κάρφωσαν την αποκρουστική σημαία της ναζιστικής Γερμανίας.

«Η απόπειρα να γίνει νεοναζιστική φιέστα στην Κρήτη όπου θα εορταζόταν η -κατά την ορολογία των διοργανωτών- “ανδρεία” της μεραρχίας των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που επιτέθηκαν εναντίον της Κρήτης αποτελεί προσβολή στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων, που υπέφεραν κάτω από τον βάναυσο ζυγό των εισβολέων» σημειώνουν οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού και καταλήγουν:

«Η ΕΑΑΣ χαιρετίζει τις αντιδράσεις των Ελλήνων πατριωτών που οδήγησαν στη ματαίωση αυτής της άθλιας φιέστας».

Στην ιστοσελίδα της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» αναρτήθηκε η εξής αφίσα με το μήνυμα να αναφέρει:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ