ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Το «παζάρι» αναβαθμίζεται για συμβιβασμό και συνεκμετάλλευση

ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Το «παζάρι» αναβαθμίζεται για συμβιβασμό και συνεκμετάλλευση
INTIME / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ως συνέχεια των 'διερευνητικών συνομιλιών' μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάσει το λαό μας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι ο ανταγωνισμός και η οικονομική συνεργασία των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών».

«Η τουρκική κυβέρνηση επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, στην αποστρατικοποίηση τους, στο χαρακτηρισμό της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης -όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης- ως τουρκικής και σε άλλες διεκδικήσεις. Στις συνθήκες αυτές, τα περί θετικού κλίματος και ατζέντας που ακούστηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου δείχνουν ότι:

«Το 'παζάρι' αναβαθμίζεται και προετοιμάζεται συμβιβασμός για τη συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, νέα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, με μεσολαβητές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο φόντο των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχουν και οι δύο κυβερνήσεις» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Και καταλήγει: «Οι ύμνοι του κ. Δένδια στο αποκαλούμενο 'κοινοτικό κεκτημένο' αποκρύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ, που διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία και παρεμβαίνει με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, σε βάρος των λαών της περιοχής και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ