ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για το «επεισόδιο» Δένδια-Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας παντού

Βαρβιτσιώτης για το «επεισόδιο» Δένδια-Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας παντού
AP Photo/Francisco Seco

«Αν νομίζει κάποιος ότι η Ελλάδα θα λέει διαφορετικά πράγματα στο εξωτερικό και διαφορετικά στο εσωτερικό πλανάται» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, με αφορμή το «θερμό επεισόδιο» στην κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.

«Οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της αλήθειας παντού. Διεκδικούμε το δίκιο μας με σοβαρότητα και ευπρέπεια. Θέλουμε πάντοτε το διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το μήνυμα το οποίο εστάλη και από τον Έλληνα υπουργό, είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποφυγή μονομερών προκλητικών ενεργειών από την Άγκυρα, κάτι το οποίο άλλωστε είναι βασική προϋπόθεση που έχει θέσει και η ΕΕ στην Τουρκία για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Διαβάστε αναλυτικά:

Δημόσια σύγκρουση Δένδια - Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη

Διπλωματικές πηγές για Δένδια: Όταν συνομιλούμε διεθνώς, προβάλλουμε τις θέσεις και τα δίκαιά μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, παράλληλα, πως ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών.

«Θα ήταν το αντίστροφο, αν αντί για σύγκρουση λόγων βλέπαμε σύγκρουση στο πεδίο. Τότε θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να συγκρουόμαστε, έστω και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναδεικνύοντας τις διαφορές μας, αλλά βρίσκοντας τελικά έναν τρόπο ώστε να προχωρήσουμε μπροστά» προσέθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ