ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Βλέπουμε το ίδιο μοτίβο στο νέο εργατικό δυστύχημα στη ΔΕΗ

Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Βλέπουμε το ίδιο μοτίβο στο νέο εργατικό δυστύχημα στη ΔΕΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / ΙΝΤΙΜΕ

Με δήλωσή του στο CNN Greece ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι στο σημερινό εργατικό δυστύχημα στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη βλέπουμε ξανά το ίδιο μοτίβο με τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε μάλιστα το καθεστώς των εργολαβιών με την εντατικοποίηση της εργασίας και την ελλιπή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εργάτες έπεσαν από τον πύργο ψύξης κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, στο πλαίσιο εργολαβίας.

Η δήλωση Ηλιόπουλου

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε συγκεκριμένα στο CNN Greece:

«Το σημερινό θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα είναι το δεύτερο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βλέπουμε ξανά το ίδιο μοτίβο με εργολαβικούς εργαζόμενους, εργαζόμενους δηλαδή που είναι πιο ευάλωτοι στην πίεση για εντατικοποίηση της δουλειάς σε ένα πλαίσιο χωρίς την ύπαρξη των κατάλληλων μέτρων εργασίας. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ήδη νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία και έχει υποβαθμίσει την Επιθεώρηση Εργασίας δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της εργοδοτικής παραβατικότητας.»

Ο κ. Ηλιόπουλος προσέθεσε:

«Εντός αυτής της λογικής εγγράφεται και η παρέμβαση που σχεδιάζεται για τα απλήρωτα 10ωρα και τις ατομικές συμβάσεις. Ας σκεφτούμε λίγο ότι σε μια σειρά από εργασίες το ωράριο συνδέεται άμεσα και με ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Ένας παραπάνω λόγος για να ακυρώσουμε μέσα από μία μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.»

Διερεύνηση ζητάει η ΓΕΝΟΠ

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος στην Κοζάνη και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν, ζητά η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση αναφορικά με το εργατικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς που συνέβη σήμερα στην Μονάδα 5 του Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την ανάγκη να ενισχυθεί αυτό, ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας και να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ