ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο
ΙΝΤΙΜΕ

Συλλυπητήριο μήνυμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

«Εκφράζουμε οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και με τους τραυματίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της φίλης χώρας Αιγύπτου», σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ΥΠΕΞ.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περί τους 100 τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν οκτώ βαγόνια τρένου εκτροχιάστηκαν στην επαρχία της Αιγύπτου Καλιούμπια, βόρεια του Καϊρου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας.

Περισσότερα από 50 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και μετέφεραν τους τραυματίες σε τρία νοσοκομεία της επαρχίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 200 ήταν οι τραυματίες τον Μάρτιο από την σύγκρουση δύο τρένων κοντά στην Τάχτα, περίπου 440 χλμ νότια του Καΐρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ