ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα εμβολιαστούν αμέσως μετά τις ευπαθείς ομάδες

Θεοχάρης: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα εμβολιαστούν αμέσως μετά τις ευπαθείς ομάδες
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη δέσμευση ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό θα ξεκινήσει αμέσως μετά τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, προχώρησε τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής ο Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει ο τουρισμός με υγειονομική ισορροπία.

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της Φώφης Γεννηματά και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό ανέρχονται σε 280.000. Μέχρι να εμβολιαστούν θα υποβάλλονται, όπως είπε, σε συχνά τεστ. Η διαδικασία του εμβολιασμού αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες.

«Η χώρα μας έθεσε στόχο να ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου», είπε ο κ. Θεοχάρης και έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Στις αναφορές της κυρίας Γεννηματά για συμφωνίες με τρίτες χώρες στο μοντέλο εκείνης με το Ισραήλ, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι από σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα οι εμβολιασμένο Αμερικάνοι να έρθουν στη χώρα μας, χωρίς να μπουν σε καραντίνα. Σε ότι αφορά στους συνοριακούς σταθμούς, είπε πως φέτος θα ανοίξουν όλοι με ασφάλεια, ενώ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε ήδη από τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι παρά τις πρώτες αντιδράσεις, υλοποιείται και γίνεται με γρήγορες για τους όρους της ΕΕ διαδικασίες.

Ο Χάρης Θεοχάρης πρόσθεσε μάλιστα, ότι δεν υπήρξαν πέρυσι λαθροχειρίες με τα πρωτόκολλα και ότι το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κατατάσσεται στην Πέμπτη θέση σε θέματα ασφαλείας. Χαρακτήρισε τον τουρισμό «σύνθετη διεργασία» που δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση και άλεσε να μην το κάνει για να μην βγαίνει προς τα έξω η εικόνα ότι η χώρα δεν είναι ασφαλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ