ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξετάζεται το ζήτημα φορολογίας των αυτοκινήτων από μηδενική βάση

Εξετάζεται το ζήτημα φορολογίας των αυτοκινήτων από μηδενική βάση
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Από μηδενική βάση εξετάζεται το ζήτημα της φορολογίας των αυτοκινήτων με στόχο την εξεύρεση λύσεων ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων.

Όπως ανέφερε στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης, επιτροπή με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων μελετά το θέμα συνολικά ώστε "να πάμε σε μια φορολογία πιο δίκαιη και πιο αποτελεσματική".

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως η επιτροπή θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα που αφορούν τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, ασφάλεια, τεκμήρια και φορολογία αυτοκινήτων, διαψεύδοντας παράλληλα ότι έρχονται νέες επιβαρύνσεις. "Δεν ετοιμάζουμε νέες φορολογίες και νέες επιβαρύνσεις", σημείωσε και πρόσθεσε πως η φορολογία θα γίνει πιο λογική, περισσότερο αποτελεσματική και ανταποδοτική για το ελληνικό δημόσιο.

Την ίδια ώρα, απέρριψε κατηγορηματικά σενάρια περί κουρέματος των καταθέσεων, κατηγορώντας όσους τα διακινούν ως κινδυνολόγους. "Δεν υπάρχει ούτε στο σχεδιασμό, ούτε στη διαπραγμάτευση τέτοια σκέψη και όποιος μιλάει για τέτοια θέματα πολιτικά, κινδυνολογεί και το μόνο που δημιουργεί είναι πρόβλημα", επεσήμανε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ