ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αυξομειώσεις των προσφυγικών ροών στο στόχαστρο του Ποταμιού – Η απάντηση Κυρίτση

Οι αυξομειώσεις των προσφυγικών ροών στο στόχαστρο του Ποταμιού – Η απάντηση Κυρίτση
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για “θεωρίες συνωμοσίας που δημιουργούν σύγχυση” κατηγορεί το Ποτάμι ο Γιώργος Κυρίτσης, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρώτο για τις αυξομειώσεις στα νούμερα των προσφυγικών ροών.

Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, κ. Κυρίτσης, δηλώνει ότι αυτό “έχει να κάνει με το ενοποιημένο σύστημα καταγραφής, όπως αναφέρεται και σε σχετική σημείωση που υπάρχει κάθε μέρα στον πίνακα. Τέτοιες περιπτώσεις αυξομείωσης των αριθμών παρατηρούνται όταν υπάρχουν μετακινήσεις εν εξελίξει την ώρα της καταγραφής (με πλοία, λεωφορεία, κλπ), όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες”.

Οι άνθρωποι δεν είναι "σκουπίδια" για να τους σπρώχνεις κάτω από το χαλί και η Ελλάδα είναι δημοκρατία, δεν "εξαφανίζει" ανθρώπους”, προσθέτει.

Σχετικά με τις ΜΚΟ στην Ειδομένη και “την σχεδόν πανηγυρική διαπίστωση του Ποταμιού ότι δήθεν οι ΜΚΟ φεύγουν”, ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, απαντά ότι “θα τους συμβουλεύαμε να πληροφορηθούν καλύτερα τι συμβαίνει και να μην παίζουν με όρους τηλεοπτικής δημοσιότητας και πλακίτσας με ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και φτηνό λαϊκισμό”.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού για τις προσφυγικές ροές

“Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση προκύπτει ότι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα 3.122 λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες σε σύγκριση με χθες (χθες ήταν 52.207 και σήμερα 49.085)”, αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

“Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι: τι απέγιναν τόσοι άνθρωποι σε μια μέρα; Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία; Είναι λάθος τα στοιχεία που δίνονται; Έφυγαν από την Ελλάδα για άλλους προορισμούς; Αν ναι, αυτό έγινε νόμιμα ή παράτυπα; Αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ