ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για εστίαση στο CNN Greece: Δεν έχει τεθεί ζήτημα για αποστολή SMS στο 13033

Πελώνη για εστίαση στο CNN Greece: Δεν έχει τεθεί ζήτημα για αποστολή SMS στο 13033

Ο γρίφος σε έναν από τους τρεις σταθμούς του οδικού χάρτη της αποφασιστικής επανόδου στην κανονικότητα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αφορά στο εάν η επαναλειτουργία της εστίασης από τις 3 Μαΐου θα πλαισιωθεί από τη χρήση του 13033. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δε, έχουν πυκνώσει οι προβλέψεις για διακοπή στη λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας.

Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, από το CNN Greece, για το εάν στην πρεμιέρα της εστίασης θα ανασταλεί και η χρήση του 13033 ή εξετάζονται άλλοι τρόποι συνέχισης της λειτουργίας του ταυτόχρονα με την εστίαση, παρέπεμψε τις σχετικές αποφάσεις σε δεύτερο χρόνο:

«Έχουμε παραδείγματα από το πως λειτούργησε η εστίαση με ασφάλεια και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Είναι ακόμη πρόωρο αυτό που ρωτάτε. Πρώτα θα εξειδικευτούν όλα τα μέτρα για το Πάσχα και στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για το πως θα λειτουργήσει αυτή η δραστηριότητα» ανέφερε η κυρία Πελώνη.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει το ίδιο θέμα υποστήριζε ότι δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033 στην περίπτωση της εστίασης «Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση. Αυτό είναι για το λιανεμπόριο, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην εστίαση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι το θέμα θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση -εστιατόρια και καφετέριες- σε εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικά self test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, αλλά και διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 11 το βράδυ.

Γεωργιάδης: Πώς θα ανοίξει η εστίαση - Τι θα ισχύει με μέτρα, μετακινήσεις και SMS

Πελώνη: Κλειστά μόνο την Κυριακή του Πάσχα τα εμβολιαστικά κέντρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ