ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΥΠΕΞ: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Δένδια για τα ενεργειακά»

Πηγές ΥΠΕΞ: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Δένδια για τα ενεργειακά»
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (αριστερά) με τον υπουργό Επικρατείας της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ Τζουμπεΐρ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Ριάντ, την Τρίτη 20 Απριλίου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Για απόπειρα παρερμηνείας των δηλώσεων του Νίκου Δένδια σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφερόμενοι στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για τις προτεραιότητες της Ελλάδας, όσον αφορά στην ενεργειακή της πολιτική, οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για «απόπειρα παρερμηνείας των δηλώσεων κατά την διάρκεια της άκρως επιτυχούς επίσκεψης για την άμυνα και την εθνική οικονομία στη Σαουδική Αραβία».

Διευκρινίζουν δε ότι :

1) Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.

2) Οι απόψεις του υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.

3) Η παγκόσμια τάση τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης.

Σε συνέντευξή του στο Arab News ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις ενεργειακές προτεραιότητες της Ελλάδας, είπε τα εξής:

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Ειδικά για το Αιγαίο είπε ότι «είναι ένας παράδεισος στη Γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε Κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ