ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι φοβάται ο πρωθυπουργός και δεν δημοσιοποιεί τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων;

ΣΥΡΙΖΑ: Τι φοβάται ο πρωθυπουργός και δεν δημοσιοποιεί τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων;
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από αναποτελεσματικός έχει γίνει και κουραστικός. Επαναλαμβάνει τον εαυτό του καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση. Έτσι και στη σημερινή του συνέντευξη μας είπε ότι έχει κάνει τα πάντα τέλεια στην πανδημία, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός ελέγχου μετά από 6 μήνες lockdown. Υιοθέτησε επίσης όσα μέχρι χθες απέρριπτε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε άνοιγμα της εστίασης ως μέσο αποσυμφόρησης των πλατειών.

Επέμεινε στην άρνηση ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη διαγραφής μέρους του, επέμεινε στην άρνηση ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στρώνει το έδαφος για χιλιάδες λουκέτα και αθρόες απολύσεις με τη λήξη των ανεπαρκών μέτρων στήριξης.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

«Το χειρότερο ωστόσο, ήταν ότι είπε με θράσος πως θέλει να μειώσει τις ανισότητες, την ώρα που το μόνο που μειώνει είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους μισθούς τους μέσα από την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τις απλήρωτες υπερωρίες και φυσικά τη φορολογία στοχευμένα κυρίως για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.»

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου καταλήγει ως εξής:

«Όσο για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, αφού ισχυρίζεται πως 95 στις 100 φορές συντάσσεται με τις εισηγήσεις τους, αντί να νομοθετεί την ασυλία τους και την απαγόρευση κλήσης τους ως μάρτυρες σε οποιαδήποτε διερεύνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, τι φοβάται και επιμένει να αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα; Η απάντηση είναι απλή: Θέλει να κρύψει την «ατομική ευθύνη» του ίδιου και των υπουργών του.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ