ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H ΝΔ για τα 23 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Σημάδεψε τον 20ο αιώνα»

H ΝΔ για τα 23 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Σημάδεψε τον 20ο αιώνα»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον μεγάλο πολιτικό ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συμπλήρωση 23 ετών από τον θάνατο του. 

«O Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός που σημάδεψε με τον πιο θετικό τρόπο το β' μισό του 20ου αιώνα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό.

Αναφερόμενη η ΝΔ στο πολιτικό στίγμα του μεγάλου ηγέτη, χαρακτηρίζει ως τα πιο εμβληματικά από τα πολιτικά του επιτεύγματα «το οικονομικό θαύμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας», την «υποδειγματική μετάβαση στη Δημοκρατία το 1974» και «την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ».

Τέλος, επισημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «αποστρέφονταν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία» και ότι «έθεσε τον εαυτό του, την παράταξη και την Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός που σημάδεψε με τον πιο θετικό τρόπο το β’ μισό του 20ου αιώνα.

»Το οικονομικό θαύμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, η υποδειγματική μετάβαση στη Δημοκρατία το 1974 και η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ είναι τα πιο εμβληματικά από τα πολιτικά του επιτεύγματα.

»Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν το πρότυπο του ορθού πολιτικού λόγου, αποστρέφονταν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία και αναμφίβολα έθεσε τον εαυτό του, την παράταξη και την Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Με σεβασμό στο έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα τιμάμε σήμερα την μνήμη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ