Τσίπρας: H συμφωνία δεν περιλαμβάνει περικοπές κύριων συντάξεων
Εκτεταμένη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Επίσης σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Ο κ. Τσίπρας επίσης σημείωσε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο, δήλωσε. «Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας».
Ακόμα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία για το προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη. «Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα».
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Αλμπανέζι ζητά συγγνώμη για δήλωσή του ότι θα κοιμόταν με την Κάιλι Μινόγκ
15:28
Κρήτη: 42χρονη βασάνιζε έναν μήνα 55χρονη που φιλοξενούσε - Της έκοψε τα μαλλιά με μπαλτά - Βίντεο
15:25
Γεραπετρίτης για ένταξη Τουρκίας στο πρόγραμμα των F35: «Δεν υπάρχει ζήτημα άρσης των περιορισμών»
15:18
Μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια προκαλεί το νέο σύστημα ελέγχου συνόρων - Εξετάζονται μέτρα από την ΕΕ
15:14