ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο οι Ειδικές Δυνάμεις

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο οι Ειδικές Δυνάμεις
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 08:48

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει αυτή την ώρα στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο τρέχοντα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το σχέδιο για τον Δ' Κλάδο των Ειδικών Δυνάμεων.

Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη του σώματος των Ειδικών Δυνάμεων υπό την άμεση εποπτεία του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι σήμερα ανοίγει και η αυλαία της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό ανοίγει στη Γενεύη. Ελλάδα και Κύπρος, προσέρχονται στη διάσκεψη με αποφασιστικότητα για να μην κλείσει το παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του, αλλά και με ξεκάθαρη γραμμή άμυνας στις τουρκικές αξιώσεις, για λύση δυο κρατών που υπονομεύουν την πορεία των συνομιλιών.

Αθήνα και Λευκωσία έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά την αναζήτηση οποιασδήποτε λύσης, πέραν της διπλωματικής οχύρωσης που υπαγορεύει το πλαίσιο του Χάρτη του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Διεθνούς Οργανισμού και τον συνδυασμό του με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό όπως έχει διαμηνυθεί σε όλους τους τόνους μεταφράζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και της δυνατότητας επέμβασης τρίτων χωρών, καθώς επίσης της πλήρους απομάκρυνσης των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων. Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι Αθήνα και Λευκωσία σε αυτήν την συγκυρία δεν αναμένουν κάποιο βήμα σύγκλισης από την τουρκική πλευρά.

Κυπριακό: Οι κόκκινες γραμμές Αθήνας - Λευκωσίας και ο ρόλος του Γκουτέρες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ