ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για Τζανακόπουλο: Κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ η καθεστωτική αντίληψη για αρμούς της εξουσίας

Πελώνη για Τζανακόπουλο: Κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ η καθεστωτική αντίληψη για αρμούς της εξουσίας
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κλιμακώνεται το κυβερνητικό πρέσινγκ στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την τοποθέτηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, σε κομματική εκδήλωση, για εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο.

«Περί εκκαθαρίσεων δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις και είναι πλέον εμφανές ότι οι απόψεις του κ. Τζανακόπουλου, είναι οι απόψεις του κ. Πολάκη, που είναι οι απόψεις του κυρίου Τσίπρα και οι απόψεις όλου του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν το δηκτικό σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελία Πελώνη, στο σχετικό ερώτημα του CNN Greece.

Η κυρία Πελώνη μάλιστα συνέδεσε ευθέως την αποστροφή Τζανακόπουλου με την παλαιότερη δήλωση του Παύλου Πολάκη «περί αρμών της εξουσίας», καθώς επίσης με το επίμαχο σύνθημα που χρεώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν:

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος και οι, κατά ΣΥΡΙΖΑ, αρμοί της εξουσίας λειτουργούν ο καθένας ανεξάρτητα, τέτοιες εκφράσεις και διατυπώσεις δείχνουν την καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει απειλήσει ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς.Και δείχνουν ότι το "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" και αυτή η καθεστωτική αντίληψη περί αρμών της εξουσίας είναι κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του έκανε λόγο κάνοντας λόγο για προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ και μπουκωμένους δημοσιογράφους:

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους”.

Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και παρουσιάστηκε ως αποκλειστικό ηχητικό του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσία και των δημάρχων της Ανατολικής Αθήνας.

Τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων. Λογικό, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που, όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις, αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική "μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις" . Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος.

Αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία. Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων».

Πελώνη: Στις 3 Μαΐου -λογικά- η άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ