ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - ΚΙΝΑΛ: Τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης πρέπει να εντοπιστούν άμεσα

Κορωνοϊός - ΚΙΝΑΛ: Τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης πρέπει να εντοπιστούν άμεσα
Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τον άμεσο εντοπισμό και ταυτοποίηση τυχόν κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού ζητάει το ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς.

Ο κ. Πουλάς απευθύνει την ερώτησή του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καλεί να ενημερώσει τη Βουλή και να γνωστοποιήσει ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης.

«Έντονη ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας μετά τον εντοπισμό δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», αναφέρει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και επισημαίνει ότι ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 2 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, το ένα στην Πάτρα -το οποίο μάλιστα θεωρείται «ορφανό»- και το δεύτερο στην Αθήνα σε γυναίκα με ιστορικό ταξιδιού στο Ντουμπάι.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο εξόδου από το ολικό απαγορευτικό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και προσεχώς της εστίασης αλλά και των σχολείων.

Το γεγονός αυτό σημαίνει την αύξηση της κινητικότητας και του συγχρωτισμού των πολιτών και καθιστά την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απολύτως αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μην έχουμε και πάλι αύξηση της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας», σημειώνει ο Ανδρέας Πουλάς και επικαλείται τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη για την οποία οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ