ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύθηκε η παρεξήγηση Τόσκα-Καμμένου για τη σίτιση των προσφύγων

Λύθηκε η παρεξήγηση Τόσκα-Καμμένου για τη σίτιση των προσφύγων
EUROKINISSI

Έλυσαν την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί έπειτα από τις αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με τη συνδρομή του στρατού στη σίτιση των προσφύγων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι κ. Τόσκας και Καμμένος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη το βράδυ, κατά την οποία επιλύθηκε το θέμα.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το θέμα, κάνουν λόγο για “απόλυτη συνεννόηση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Τόσκα”.

“Είναι άλλο η ανθρωπιστική βοήθεια με την έννοια της αποστολής containers για την ενημέρωση των μεταναστών και των προσφύγων, τα οποία θα λειτουργήσουν για αυτό το λόγο, είναι άλλο η εξυπηρέτηση της Περιφέρειας Αττικής για να αποσταλεί υλικό και είναι άλλο η τροφοδοσία” αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρχε διάσταση απόψεων στις τάξεις της κυβέρνησης σχετικά με την εμπλοκή ή μη του στρατού στην Ειδομένη, όπου η κατάσταση με τους πρόσφυγες, μετά και την αποχώρηση των ΜΚΟ, είναι ακόμα δυσχερέστερη.

Από τη μία ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι ο στρατός θα αναλάβει ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων, ενώ από την άλλη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Ant1, υποστήριξε ότι ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί στην Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Μαξίμου η πρώτη συνεδρίαση του νέου κυβερνητικού συμβουλίου για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγικό: Διαφωνία για την εμπλοκή του στρατού στην Ειδομένη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ