ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί: Ικανοποίηση για τη συμμετοχή των νέων – Το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον

Εμβολιασμοί: Ικανοποίηση για τη συμμετοχή των νέων – Το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME

Χαμόγελα ώθησης αλλά όχι εφησυχασμού προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα δεδομένα για την πορεία που διαγράφει η επιχείρηση «Ελευθερία», γι’ αυτό και την ίδια στιγμή εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες για τη διεύρυνση της περιμέτρου της εμβολιαστικής κάλυψης.

Στο «ταμείο» που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι καταγράφονται κέρδη.

Στην κατάρριψη της επίδοσης των τριών εκατομμυρίων εμβολιασμών, καθώς επίσης του ημερήσιου ρεκόρ με την χορήγηση άνω των εξήντα τεσσάρων χιλιάδων δόσεων, προστίθεται η ισχυρή ανταπόκριση των νέων ανθρώπων.

Αυτό αποτυπώνεται και στα πάνω από 120.000 ραντεβού, που προγραμματίστηκαν από άτομα της ηλικιακής κατηγορίας 30-39 ετών.

Εν πολλοίς είναι και η απήχηση στο κάλεσμα και ταυτοχρόνως στην πρόβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όταν είχε προαναγγείλει τη νέα στρατηγική στους εμβολιασμούς και την ένταξη των νέων στις κατηγορίες που προτεραιοποιούνται είχε δηλώσει:

«Πιστεύω ότι και οι νέοι, αν κρίνω τουλάχιστον από την ανταπόκριση που είχε -όσο μπορώ να την εκτιμήσω τουλάχιστον- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανακοίνωση ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους τριαντάρηδες, θα ανταποκριθούν και θα εμβολιαστούν και αυτοί. Και επειδή μερικές φορές με ρωτάνε “ποιο είναι το καλύτερο εμβόλιο”, έχω απάντηση: Το γρηγορότερο» είχε πει στη συνέντευξή του στον Alpha ο πρωθυπουργός.

Αναμένοντας δε, την καταγραφή που αφορά στα ραντεβού και την -κατά περίπτωση- άμεση πραγματοποίηση τους, για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 η οποία πήρε το πάσο της προτεραιοποίησης το τελευταίο εικοσιτετράωρο, είναι σαφές ότι κατά την ανάλυση των εμπλεκόμενων στην διαδικασία των εμβολιασμών θα προστεθούν περισσότερες ψηφίδες στο «μωσαϊκό» της ανοσίας.

Εξέλιξη που έτυχε της πρωθυπουργικής αναφοράς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Twitter να υπενθυμίζει τη σημασία του εμβολιασμού:

«Από σήμερα μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους οι πολίτες 40-44 ετών! Το ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής» έγραψε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης.

Την ίδια ημέρα πάντως επισημοποιήθηκε από διαφορετικά, κυβερνητικά χείλη, το σχέδιο που είναι στα σκαριά και αφορά στους εμβολιασμούς των ανήμπορων ομάδων του πληθυσμού.

Πρόκειται για την εμβολιαστική κάλυψη άνω των 44.000 ατόμων με την χορήγηση των διαθέσιμων σκευασμάτων να γίνεται κατ’ οίκον.

Για την συγκεκριμένη κατηγορία όπως αποκάλυψε ο εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη και αναμένεται, με βάση τα παρόντα δεδομένα, να προτεραιοποιηθούν για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η εμβολιαστική κάλυψη της συγκεκριμένης κατηγορίας, αποτελεί μια από τις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι υπό κατάρτιση και αποτελεί επιδίωξη να έχει ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη η εφαρμογή του θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις δεκαπέντε Μαΐου, όμως αναζητούνται λύσεις σε τεχνικές δυσκολίες.

Μεταξύ αυτών, είναι όπως πληροφορείται το CNN Greece αφορούν στον ασφαλέστερο διαμοιρασμένο των, τουλάχιστον, δόσεων που μπορούν να χορηγηθούν μέσα από ένα φιαλίδιο.

Όπως μετέδιδαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, μέσα στον Μάιο θα έχει διαμορφωθεί η συνολική εικόνα για τον αριθμό των δικαούχων, καθώς επίσης για τον τρόπο διασφάλισης των εμβολιαστικών δόσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ