ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους

Μητσοτάκης: Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!» εύχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, ανεβάζοντας κάρτα με τις ευχές του για το Πάσχα.

«Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους, καθώς βαδίζουμε προς την Ελευθερία. Καλή Ανάσταση σε εσάς και την οικογένειά σας!», είναι το μήνυμα της κάρτας.

Nωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει ανάρτηση για την πορεία των εμβολιασμών με αφορμή το γεγονός ότι άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την ηλικιακή κατηγορία 45-49.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο! emvolio.gov.gr», έγραψε ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού με το μήνυμα «Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για ηλικίες 45-49! Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε το πρώτο βήμα προς την Ελευθερία!».

Η ειδική αποστολή

Η κυβέρνηση θέλει να ανεβάσει στροφές στη διμέτωπη μάχη εμπροσθοφυλακής που δίνει κατά της πανδημίας. Αναμένεται εντός των προσεχών ωρών, το ποσοστό πλήρους κάλυψης του πληθυσμού να σπάσει το φράγμα του 10%.

Κομβική είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της προωθητικής ισχύος που εξασφαλίζει στην επιχείρηση «Ελευθερία» το κερδισμένο στοίχημα των νέων, και γενικά των τελευταίων κατηγοριών που εντάχθηκαν στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών.

Από τη νεολαία που «δείχνει το δρόμο» στους εμβολιασμούς ο πρωθυπουργός ζήτησε κατά την επίσκεψη του, την Μεγάλη Παρασκευή, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας να αναλάβει μια «ειδική αποστολή» που αφορά στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κάλεσε να γίνουν οι πρεσβευτές της πολιτείας στην εκστρατεία πειθούς των συνομηλίκων -και όχι μόνο- συμπολιτών τους που έχουν αμφιβολίες που τρενάρουν τον εμβολιασμό τους.

Έτσι, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι διευρυμένες δυνατότητες που θα παράσχουν οι αυξημένες διαθεσιμότητες από τον ερχόμενο Ιούνιο κατά την πρωθυπουργική περιγραφή:

«Ουσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με έναν από τους πρώτους που έκαναν το Astra Zeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας της Ραφήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ