ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη η διαδικασία 211 προσλήψεων στο Πολεμικό Ναυτικό

ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη η διαδικασία 211 προσλήψεων στο Πολεμικό Ναυτικό
Intime/ ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πρόσληψη 211 ατόμων στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μάλιστα την προηγούμενη Πέμπτη, 29/4 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι «εντός των ορίων της ακολουθούμενης δημοσιονομικής πολιτικής, οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε τεχνικές ειδικότητες, θα ληφθούν υπόψη κατά προτεραιότητα, κατά τον ετήσιο σχεδιασμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού πολιτικού προσωπικού, έτους 2022, προκειμένου οι υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, οι οποίες απασχολούν το εν λόγω προσωπικό, να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους».

Όσον αφορά στις προσλήψεις:

- Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πρόσληψη 73 ατόμων τεχνικών ειδικοτήτων στο Πολεμικό Ναυτικό, (προκήρυξη 1Κ/2021),

- Κινήθηκε η διαδικασία για πρόσληψη 138 μονίμων υπαλλήλων για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (υπ'αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./17/3238/11.03.21 Απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ33/2006), και επίκειται η έκδοση σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

Από τις θέσεις αυτές, οι 19 αφορούν σε διάφορους κλάδους και κατηγορίες προσωπικού, υγειονομικών ειδικοτήτων, οι οποίες κατανέμονται στα Ναυτικά Νοσοκομεία (ΝΝΑ -Αθήνας, ΝΝΠ-Πειραιά, ΝΝΚ-Κρήτης και ΝΝΣ-Σαλαμίνας).

Συναφώς, κατά την παρούσα φάση και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ενίσχυσης των στρατιωτικών νοσοκομείων και εν προκειμένω των νοσοκομείων του ΠΝ, με επικουρικό πολιτικό προσωπικό υγειονομικών ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, λόγω της υγειονομικής κρίσης, κατά τα έτη 2020-2021 προσλήφθηκαν στο ΓΕΝ, 59 άτομα (52 για ΝΝΑ και 7 για ΝΝΚ), οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν έως την 31η Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν.4737/20.

Περαιτέρω επιχειρείται η αύξηση του πολιτικού προσωπικού τεχνικών ειδικοτήτων μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ