Σε Θεσσαλονίκη και Θράκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών
Ανανεώθηκε:
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, επισκέπτεται σήμερα και αύριο (5-6 Μαΐου 2021), τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν θα συναντηθεί με τους «Μουφτήδες» της Κομοτηνής και της Ξάνθης, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων και οργανώσεων, και τα μέλη της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, επ’ αφορμής του Ραμαζανιού.
Παράλληλα, θα επισκεφθεί μειονοτικά σχολεία και οθωμανικά μνημεία.
Ο Τούρκος υφυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και θα επιβλέψει τα έργα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι επαναφέρει για ακόμη μια φορά το θέμα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, σημείο προστριβής με την ελληνική κυβέρνηση εδώ και χρόνια.
Μάλιστα, το εν λόγω θέμα αποτέλεσε και ένα από τα σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη γειτονική χώρα.
SPONSORED
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31
Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το μέρισμα της προόδου της Οικονομίας στην κοινωνία
10:21
Νεκρός 60χρονος που έπεσε από μπαλκόνι πέμπτου ορόφου στη Λάρισα
10:21
Η ΕΚΤ έτοιμη για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες την Πέμπτη: Η πρώτη μετά από 2,5 χρόνια
10:14