ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάσος Λυσσαρίδης: Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον «γιατρό» της

Βάσος Λυσσαρίδης: Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον «γιατρό» της
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ύστατο χαίρε στον Βάσο Λυσσαρίδη απηύθυναν σήμερα, Τετάρτη, στη Λευκωσία σύσσωμος ο κυπριακός πολιτικός κόσμος και πλήθος πολιτών.

Ιστορικό στέλεχος του κόμματος της ΕΔΕΚ, ο Βάσος Λυσσαρίδης απεβίωσε στις 26 Απριλίου.

Πρωταγωνιστή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής, πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος απελευθερωτικών οργανώσεων χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Το ήθος και την προσωπικότητά του εξήραν εκπρόσωποι και της ελληνικής πολιτικής σκηνής που έδωσαν το παρών στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμων Κωνσταντίνος Βλάσης.

Οι αγώνες για λύση του Κυπριακού που έδωσε ο Βάσος Λυσσαρίδης συνεχίζονται και αποτέλεσμα αυτών δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ανέφερε από την Κύπρο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Διεθνές σύμβολο για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών χαρακτήρισε τον ιστορικό ηγέτη η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, ενώ το παρών έδωσε εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και ο στενός του συνεργάτης Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Με τη λήξη της τελετής έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ ο οραματιστής της λύσης του Κυπριακού οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ