ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδείες Πέτσα – Πλακιωτάκη στην Κρήτη: Τα θέματα στην ατζέντα των δύο υπουργών

Περιοδείες Πέτσα – Πλακιωτάκη στην Κρήτη: Τα θέματα στην ατζέντα των δύο υπουργών
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπουργικές αφίξεις αναμένονται σήμερα στην Κρήτη, καθώς από το πρωί βρίσκονται στο νησί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς αμφότεροι πραγματοποιούν περιοδείες.

Ο κ. Πέτσας θα παραμείνει στην Κρήτη τις επόμενες τρεις ημέρες, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο της δικής του διήμερης περιοδείας στον νομό Λασιθίου, θα συνοδεύσει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών στη μεσημεριανή επίσκεψή του στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, η περιοδεία του κ. Πέτσα, περιλαμβάνει μπαράζ επαφών και συσκέψεων και στους τέσσερις νομούς, αρχής γενομένης από το Ηράκλειο και με τελευταίο σταθμό την ερχόμενη Κυριακή τα Χανιά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος θα βρεθεί σήμερα διαδοχικά σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, ενώ αύριο Σάββατο θα μεταβεί στο Ρέθυμνο, για να κλείσει την περιοδεία του το πρωί της Κυριακής από τα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων αυτών συναντήσεων αναμένεταινα τεθούν επί τάπητος διάφορα θέματα που απασχολούν γενικότερα την Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα κάποιους ΟΤΑ της Κρήτης.

Ωστόσο ψηλά στην ατζέντα του κ. Πέτσα θα βρίσκεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τα νέα δεδομένα μετά την τροποποίηση των όρων του, που ως γνωστόν έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις και εδώ στο νησί.

Το πρόγραμμα Πέτσα

Με βάση το επίσημο πρόγραμμα της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας θα φτάσει σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο και η πρώτη επίσκεψη που θα κάνει θα είναι στην Περιφέρεια Κρήτης στις 9:30 με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις 10:30, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιάννη Κουράκη και τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου, με βασικό φυσικά θέμα συζήτησης το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων "Αντώνης Τρίτσης". Επίσης στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Φαιστού και Χερσονήσου.

Μία ώρα αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στην ενετική Λότζια για να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, όπου και θα έχουν μία εκτενή συζήτηση για επιμέρους θέματα που αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου.

Βάσει του επίσημου προγράμματος, στις 12:30 μ.μ. ο κ. Πέτσας θα αναχωρήσει για τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης αρχικά, και στη συνέχεια και με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού Λασιθίου.

Αύριο το πρωί «σκυτάλη» στην περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών θα πάρει το Ρέθυμνο.

Στις 10:30 π.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, ενώ μία ώρα αργότερα θα υπάρξει συνάντηση με όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Αμέσως μετά, ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να επισκεφτεί και να κάνει αυτοψία σε έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεθαύριο Κυριακή, στις 9 το πρωί, ο κ. Πέτσας θα συναντηθεί στα Χανιά με τον δήμαρχο της πόλης, ενώ μία ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τους δημάρχους του νομού Χανίων, κλείνοντας έτσι την τριήμερη περιοδεία του στο νησί μας...

Το πρόγραμμα Πλακιωτάκη

Μαζί με τον Στέλιο Πέτσα επί κρητικού εδάφους θα βρεθεί επίσης σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Λασιθιώτης υπουργός θα βρεθεί σήμερα και αύριο σε Νεάπολη, Ελούντα, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, ενώ θα πλαισιώσει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Ειδικότερα, το αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Γιάννη Πλακιωτάκη στον νομό Λασιθίου έχει ως εξής:

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναμένεται στις 9:20 π.μ. στο Ηράκλειο. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του θα είναι η Νεάπολη Λασιθίου, όπου και έχει προγραμματιστεί επίσκεψη, στις 10 το πρωί, στο εμβολιαστικό κέντρο της κωμόπολης.

Μία ώρα μετά, στις 11 π.μ., ο Λασιθιώτης υπουργός θα μεταβεί στην Ελούντα.

Στις 2:30 το μεσημέρι, θα επισκεφτεί την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Πλακιωτάκης θα παρευρεθεί στην τελετή αγιασμού των οικοδομικών εργασιών ανέγερσης κτηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυπτής (Κάτω Χωριό Ιεράπετρας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ