ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Κρυστάλλινη η θέση του πρωθυπουργού για την άρση στις πατέντες εμβολίων Covid 19

Κυβερνητικές πηγές: Κρυστάλλινη η θέση του πρωθυπουργού για την άρση στις πατέντες εμβολίων Covid 19
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Virginia Mayo

Για το θέμα της άρσης των πατεντών των εμβολίων από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η ελληνική θέση και στάση στο ζήτημα είναι κρυστάλλινη και ρητά διατυπωμένη με τις διαδοχικές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας ότι το εμβόλιο πρέπει να κηρυχθεί παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν προς τo CNN Greece, ότι είναι μια υπόθεση που θα πάρει πολύ χρόνο καθώς αποτελεί μια δύσκολη άσκηση δύσκολη συγκεκριμένες περιοχές στον πλανήτη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν: «Άλλο θέμα η θέμα η αγορά των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλο η απαλλοτρίωση που προτείνεται από κάποιους».

Συμπληρώνουν μάλιστα στον ίδιο αιχμηρό τόνο ότι:

«Η υπεραπλούστευση του συγκεκριμένου θέματος δείχνει φαιδρότητα και επιπλέον δεν αφορά στην Ελλάδα και την εγχώρια παραγωγή εμβολίων εδώ όπως είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου ανοίγουν τον κυβερνητικό βηματισμό στην υλοποίηση της λεγόμενης μεγάλης κοινωνικής ατζέντας. Σε αυτό το πεδίο μπαίνουν ψηφίδες στο μωσαϊκό της νομοθέτησης, με τα σχέδια που αφορούν στα εργασιακά τη συνεπιμέλεια και τη γονική μέριμνα καθώς επίσης το νέο πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευσης.

Όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, «πρόκειται για μεταρρυθμιστικές τομές που βάζουν σε τάξη θέμα που είχαν αφεθεί στην τύχη τους για χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ