ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου

Μιχαηλίδου για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου
INTIME

Τη Δευτέρα τα παιδιά των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων επιστρέφουν στα θρανία, ωστόσο πολλοί γονείς αγωνιούν για το τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν εφόσον το εισηγηθούν οι επιστήμονες. Δεν μπορεί να εμποδιστεί η μετάδοση του ιού σε παιδιά από 3 μηνών που δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα, όπως μάσκες και self test», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου αν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι μεγάλος» σημείωσε.

«Θα δώσουμε την ελευθερία σε όσους σταθμούς το επιθυμούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους και μετά το τέλος Ιουλίου», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε η κα Μιχαηλίδου: «Οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν ακόμη λίγη υπομονή. Δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου. Χρειάζονται ακόμη δύο εβδομάδες».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τοποθετούμενος στο ζήτημα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και γιατί δεν ανοίγουν, προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Έκανε δε λόγο για «αυστηρή σύσταση της Επιτροπής» επί του ζητήματος.

«Θα υπάρξει όμως ειδική μέριμνα» διαβεβαίωσε ο κ. Γεραπετρίτης, προαναγγέλλοντας παράλληλα και εξειδικεύσεις των μέτρων για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα δικαστήρια από τα αρμόδια υπουργεία.

«Όλα τα κέντρα γλωσσών που συνδέονται με εξετάσεις θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ