ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Γεωργιάδης: Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα
Φωτογραφία αρχείου ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για το ακριβές σημείο της επένδυσης, δεν επιβεβαιώνονται». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα αυτά κάνει αποκλειστικά η εταιρία όποτε κρίνει σκόπιμο. Τους ευχαριστούμε για την γόνιμη συνεργασία» σημείωσε ο υπουργός στην ανάρτησή του.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στο τέλος του 2022 -οπότε και θα συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα- επιδιώκει η Microsoft να ξεκινήσει τη λειτουργία του συμπλέγματος των τριών κέντρων δεδομένων (data center hub) που έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να υλοποιήσει στην περιοχή της Αττικής.

Η Ελλάδα είναι μόλις η 8η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η Microsoft έχει δημιουργήσει ή πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει ένα data center region, όπως αποκαλεί τα συμπλέγματα κέντρων δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών μέσω του αποκαλούμενου cloud computing, το οποίο και αποτελεί την κυρίαρχη τάση όσον αφορά στις πληροφοριακές υποδομές τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ