ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού το γαλλικό αερoπλανοφόρο «Charles de Gaulle»

Κύπρος: Κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού το γαλλικό αερoπλανοφόρο «Charles de Gaulle»
AP/Petros Karadjias

Στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο κατέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle».

Σημειώνεται πως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Ιωαννίδης» της Εθνικής Φρουράς απέπλευσε από τη Ναυτική Βάση στο Μαρί και ακολούθως συνενώθηκε με τη Ναυτική Δύναμη Κρούσης (CTF 473).

Στη συνέχεια, συνόδευσε το γαλλικό αεροπλανοφόρο μέχρι τον κατάπλου του στον λιμένα Λεμεσού σύμφωνα με το υπουργείο 'Αμυνας της Κύπρου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης, το επόμενο χρονικό διάστημα στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Εθνική Φρουρά έχει προγραμματίσει με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό αεροναυτικές ασκήσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος, προσωπικό και μέσα της Διοίκησης Ναυτικού και της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ.

Οι εν λόγω δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς προγράμματος αμυντικής συνεργασίας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος που το γαλλικό πλοίο επισκέπτεται την Κύπρο και την ανατολική μεσόγειο μετά την συμμετοχή του στην επιχείρηση «Clemenceau 21», τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ