ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 25η Μαρτίου

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 25η Μαρτίου
CNN GREECE

Τα μηνύματά τους για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

“Να ορθώσουμε όλοι οι Έλληνες αρραγές μέτωπο συνευθύνης προκειμένου ν’ αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με την ολοκλήρωση της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

“Η Ελλάδα πέραν των δραματικών επιπτώσεων του οξύτατου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης προσφυγικής ροής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ’ αυτήν. Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας”, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Την ίδια όμως συμπεριφορά απαιτούμε από τους εταίρους μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη”, καταλήγει το μήνυμα του κ. Παυλόπουλου.

Βούτσης: Ανάγκη να γιγαντωθεί το κίνημα ανθρωπισμού

“Με την εξαιρετική παρέλαση σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την παρουσία του λαού μας σε όλη τη χώρα τιμώνται, όπως και κάθε μέρα, οι διαχρονικοί αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα συναντώνται με την ανάγκη, έτσι ώστε σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, το κίνημα της αλληλεγγύης, το κίνημα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, και βέβαια, για κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας. Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ”, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την Δημοκρατία

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αλλά και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και κατά παράδοση προσφέρει” επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη στρατιωτική παρέλαση.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όχι απλώς είναι έτοιμες αλλά και διασφαλίζουν πέραν της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό έργο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ανθρώπινο πόνο. Αυτή εξάλλου είναι η μοίρα αυτού του Έθνους. Σε δύσκολες στιγμές να προσφέρει γιατί η Ελλάδα δίδαξε και τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία αλλά δίδαξε παράλληλα και τις ανθρώπινες αξίες”, κατέληξε και συνεχάρη δημόσια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και τη συνεχή προσφορά προς το Έθνος.

Μητσοτάκης: Απαραίτητη η εθνική ομοψυχία

“Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή.Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις.
Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του μετά το τέλος της παρέλασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ