ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Προανακριτική Επιτροπή ζητά άνοιγμα των λογαριασμών Καλογρίτσα και Χούρι

Η Προανακριτική Επιτροπή ζητά άνοιγμα των λογαριασμών Καλογρίτσα και Χούρι
ΙΝΤΙΜΕ

Αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών Καλογρίτσα και Χούρι απευθύνει η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Χρήστου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Το αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και το ερώτημα προς την ΤτΕ για το αν έχει υπάρξει έλεγχος νομιμότητας της προέλευσης του εμβάσματος των 3 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν ως προκαταβολή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, υποβλήθηκε από τον εισηγητή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη και έγινε αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Στην επιστολή προς την ΤτΕ ζητείται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν οι μέχρι τώρα καταθέσεις για τη ροή του χρήματος αλλά και το βασικό επιχείρημα του Νίκου Παππά ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο έμβασμα.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρείας μέσω τρίτης εταιρείας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Αιτούμαστε

  1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.
  2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.
  3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας" .

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, η απάντηση της Κεντρικής τράπεζας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς από αυτή θα φανεί αν υπήρξαν κι άλλοι λογαριασμοί οι οποίοι τυχόν ενεπλάκησαν στη μεταφορά του χρήματος αλλά κυρίως αν υπήρξε έλεγχος νομιμότητας και ποιο ήταν το πόρισμα.

Στη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε αντιπαράθεση για την κατάθεση του Χρήστου Καλογίτσα που πήρε -από την περασμένη εβδομάδα- νέα αναβολή, καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα και βρίσκεται σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Σταύρο Κελέτση ο λεγόμενος και «κόκκινος εργολάβος» ενημέρωσε με επιστολή του πως η υγεία του βαίνει καλώς και πως επιθυμεί αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας να καταθέσει.

Για «λιπομαρτυρία» Καλογρίτσα έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι θεσμικός διασυρμός η καταχρηστική επίκληση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον μάρτυρα, με την συμπαιγνία μάλιστα του ΕΟΔΥ, που καταλήγει σε γραφικοποίηση της διαδικασίας. Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα. Ουσιαστικά δηλαδή τι μας λέτε σήμερα: Δεν καταθέτει "ο μάρτυρας του στέμματος" Καλογρίτσας, για λόγους που μόνο εσείς και ο ίδιος γνωρίζουν- και όλοι εμείς οι άλλοι και μαζί με μας το πανελλήνιο μπορούμε να φανταστούμε- και καλείτε να καταθέσουν τρίτοι, άσχετοι, μάρτυρες "εξ ακοής"», φέρεται να είπε.

Η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε ακόμη, «φιάσκο» την πρωτοβουλία της ΝΔ να στήσει -όπως είπε- αυτή την προανακριτική επιτροπή με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. «Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης. Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν», είπε σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ