ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Λάθος η στάση μας το 2018 για τη φαρμακευτική κάνναβη - Θετική η συμβολή Καρανίκα

Γεωργιάδης: Λάθος η στάση μας το 2018 για τη φαρμακευτική κάνναβη - Θετική η συμβολή Καρανίκα
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε αναγνώριση της λάθος στάσης που τήρησε το 2018 για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και χαρακτήρισε θετική τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα, στενού συμβούλου του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Από το βήμα της επιτροπής που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως δεν ήταν ώριμοι στη ΝΔ το 2018 να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης.

«Θέλω να ειμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι, λάθος κάναμε το 2018. Ως ΝΔ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ένα λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου μούξου. Δεν ήμασταν ώριμοι το 2018 να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα μας στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης», είπε μετά τη κριτική που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στάσης στο θέμα αυτό.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Καρανίκα, είπε πως μπορεί οι πολιτικές διαφορές να είναι σοβαρές , αλλά για τη φαρμακευτική κάνναβη και την προσπάθειά του να ανοίξει η αγορά ήταν θετική η συμβολή του και τον τιμά ότι πολέμησε γι’ αυτό.

«Έχουμε να κερδίσουμε και χρήματα και ανακούφιση των ασθενών», είπε και συμπλήρωσε ότι νομοθετείται πλέον η παραγωγή και πώληση του ξηρού ανθού, που αποδεικνύεται ως το βασικό προϊόν που πωλείται παγκοσμίως, ως κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ