ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καρανίκας, οι Πρέσπες, η εγκληματικότητα και η «επιχείρηση αξιοπιστία»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καρανίκας, οι Πρέσπες, η εγκληματικότητα και η «επιχείρηση αξιοπιστία»
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση εναντίον της αξιοπιστίας  της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου χρησιμοποιεί τόσο τα μεγάλα όσο και τα πιο μικρά γεγονότα της επικαιρότητας προκειμένου:

-Να αναδείξει τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής με όσα έλεγε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

-Να καταδείξει ότι η ΝΔ έλεγε ηθελημένα ψέματα για δημαγωγικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.

-Να οδηγήσει σε αναθεώρηση της αξιολόγησης μεγάλης μερίδας πολιτών για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, απώτερος στόχος της «επιχείρησης αξιοπιστία» που εκπορεύεται από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, είναι να προκαλέσει ρήγματα στο λεγόμενο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ένα ετερογενές μέτωπο το οποίο προκάλεσε μεγάλη πολιτική κι εκλογική ζημιά στον κ. Τσίπρα. Αυτή τη στιγμή, ενώ στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει χαλαρώσει η «υγειονομική» ζώνη αποκλεισμού, στα δεξιά του κόμματος το μέτωπο φαίνεται να παραμένει αρραγές.

Ο Καρανίκας

Στο πλαίσιο της «επιχείρησης αξιοπιστία» ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΖΙΑ σήκωσε πολύ ένα ζήτημα που μοιάζει μάλλον περιθωριακό στην κεντρική πολιτική ατζέντα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναγνώριση από τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι η ΝΔ ως αντιπολίτευση κακώς απέρριπτε τη βιομηχανική καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξη δεν δίστασε να αποδώσει τα εύσημα στον Νίκο Καρανίκα ο οποίος είχε «τρέξει» το θέμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή της Κουμουνδούρου με ειρωνικό τρόπο ανέφερε: «Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την - έστω και με μεγάλη καθυστέρηση - παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά.»

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι:

«Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη.»

Το θέμα βέβαια εδώ είναι πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Νίκος Καρανίκας, παρά η κάνναβη. Κι αυτό γιατί ο κ. Καρανίκας είχε μετατραπεί από τη Νέα Δημοκρατία σε σύμβολο της «αναξιοκρατίας κι έλλειψης σοβαρότητας που καταλόγιζε στη κυβέρνηση Τσίπρα,

Η εγκληματικότητα

Το δεύτερο πεδίο της «επιχείρησης αξιοπιστία» είναι ε η εγκληματικότητα. Μετά τη στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία στην πάταξη της εγκληματικότητας. Επίσης έκανε λόγο για αποκάλυψη της αντιπολιτευτικής δημαγωγίας.

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στον Alpha:

«Μία από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ ήταν η ασφάλεια του πολίτη. Ο κύριος Γεωργιάδης έλεγε ότι θα κοιμόμαστε με τα παράθυρα ανοικτά. Δεν έχει περάσει τριήμερο ή εβδομάδα που να μην υπάρχουν στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας ριπές από στρατιωτικά όπλα, δολοφονίες, εγκληματικότητα.»

Οι Πρέσπες

Η μεγάλη στιγμή της «επιχείρησης αξιοπιστία» θα είναι βέβαια η επικύρωση στη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Η κομματική πηγή που αναφέρθηκε στον κ. Καρανίκα προσέθεσε ότι:

«Έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.»

Είναι βέβαιο ότι αμέσως μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, τα social media θα κατακλειστούν από βίντεο τα οποία θα αντιπαραθέτουν τα «ναι» των βουλευτών της ΝΔ με τις δηλώσεις τους στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ