ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ για τη συνέχεια της υποστήριξης ελικοπτέρων Στρατού και Ναυτικού

Συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ για τη συνέχεια της υποστήριξης ελικοπτέρων Στρατού και Ναυτικού
Intime/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διακρατική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ που αφορά την εν συνεχεία υποστήριξη ελικοπτέρων S70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και AH-64 «Apache» του Στρατού Ξηράς.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπεγράφη στις 4 Μαΐου απο τον γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, αντιπτέραρχο (ε.α.) Θεόδωρο Λάγιο, μετά από εξουσιοδότηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Πιο αναλυτικά, Η συμφωνία αφορά στην εν συνεχεία υποστήριξη κινητήρων Τ-700- 401C, ελικοπτέρων S70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και AH-64 «Apache» του Στρατού Ξηράς, ως προς τη συντήρηση των κινητήρων, στην τεχνική βοήθεια και την εφοδιαστική υποστήριξη.

Όπως διευκρινίσθηκε, τη συγκεκριμένη συμφωνία υπόγραψε ο απελθών γενικός διευθυντής, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί (στις 4 Μαΐου) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την μετακίνησή του από τη γενική διεύθυνση της ΓΔΑΕΕ και την τοποθέτηση του ως συνδέσμου του ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ