ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μέτρα στήριξης για τα γυμναστήρια - Έκκληση για εμβολιασμούς

Γεωργιάδης: Μέτρα στήριξης για τα γυμναστήρια - Έκκληση για εμβολιασμούς
ΙΝΤΙΜΕ

Έκκληση στους πολίτες που διατηρούν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό τους να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης καλώντας τους να αναλογιστούν ότι συνιστά μια επιλογή εναντίον του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.

«Εάν δεν εμβολιαστούμε δεν θα πάρει μπροστά η οικονομία, ενώ όσο πιο γρήγορα χτίσουμε ένα τοίχος ανόσιας τόσο γρηγορότερα θα φτάσουμε σε πιο φυσιολογική ζωή», είπε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανάπτυξης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι μετά το άνοιγμα κι αυτής της δραστηριότητας στις 31 Μαΐου, θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα για την στήριξή τους, με πρωτεύον την κάλυψη των ενοικίων.

Ο ίδιος μάλιστα, μετά και πρόσφατη επέμβασή του, όπως είπε, χρήζει φυσικοθεραπειών κι για αυτό τον λόγο αμέσως μόλις ανοίξουν τα γυμναστήρια ο ίδιος θα εγγραφεί, παρακινώντας στους πολίτες να πράξουν το ίδιο, ώστε να μην υπάρξει κάμψη της δραστηριότητας τους.

Διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι το κράτος δεν θα αφήσει χωρίς βοήθεια τα γυμναστήρια και όλους τους μακροχρόνια κλειστούς χώρους και μετά την επανέναρξη της λειτουργίας τους, υπογραμμίζοντας 28 με 30 Μαΐου θα ανοίξει και η πλατφόρμα του ΕΣΠΑ, μέσω της οποίας τα γυμναστήρια θα λάβουν μη επιστρεπτέα επιδότηση.

Όπως είπε, γυμναστήρια με έναν εργαζόμενο θα λάβουν 4.000 ευρώ, ενώ από εννέα εργαζόμενους και πάνω το ποσό ανέρχεται σε 17.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ