ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Θεοχάρης: Με υπευθυνότητα το άνοιγμα του τουρισμού - Καλύτερη η φετινή χρονιά

Χάρης Θεοχάρης: Με υπευθυνότητα το άνοιγμα του τουρισμού - Καλύτερη η φετινή χρονιά
Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού

Συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο CNN Greece

Για το στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν και τις προκλήσεις μίλησε στο CNN Greece ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Όπως είπε το στοίχημα για φέτος είναι η ποιοτική επιτυχία, η ενίσχυση της εικόνας της χώρας και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων που υλοποιεί η Ελλάδα.

Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού, ο αρμόδιος υπουργός εκτίμησε πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή και υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι πολύ καλύτερη.

«Στην παρούσα φάση οι αριθμητικές εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, καθώς η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με την πανδημία παραμένει ρευστή και μια αρνητική εξέλιξη με την επιδημιολογική κρίση μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς. Γι’ αυτό το λόγο εμείς δίνουμε έμφαση στο να προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε στο εξωτερικό και να το ισχυροποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, ο τουρισμός στην Ελλάδα ανοίγει με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο.

«Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς», επεσήμανε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όπως σημείωσε, τα μηνύματα από τις ξένες αγορές είναι πολύ θετικά και από τις επαφές που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα με τουριστικούς φορείς ξένων χωρών, όπως η Γερμανία, η Πολωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Σερβία, η Ρουμανία, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε όλες οι χώρες έδειξαν θερμό κι έντονο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Τουρισμό.

Απόδειξη αυτού του έντονου ενδιαφέροντος, όπως ανέφερε, ήταν και οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας της χώρας μας με τους μεγαλύτερους tour operator σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και η αύξηση των πτήσεων, με περισσότερα και πιο πυκνά καθημερινά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα.

23024406.jpg
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Στη Γαλλία είμαστε πρώτοι στην ζήτηση, ενώ από τις ΗΠΑ θα υπάρχουν πολλές πτήσεις και είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στις κρατήσεις», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως στη Γερμανία δεν χρειάζεται καραντίνα για όσους επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα, ενώ για τους τουρίστες από τη Ρωσία δήλωσε «πολύ αισιόδοξος».

«Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και όσον αφορά στο πράσινο πιστοποιητικό, θα είμαστε έτοιμοι από την πρώτη ημέρα», πρόσθεσε.

Ανέφερε δε πως επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να είναι όλες οι χώρες ανοικτές και να υπάρξει η ισορροπία στον τουρισμό.

toyrismos-erevna-ena.jpg
Πηγή: Unsplash

Σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό ο κ. Θεοχάρης, εστίασε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», που όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει και στέλνονται κουπόνια σε δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και σύντομα νέες ανακοινώσεις για το μέτωπο αυτό.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ανακαλύψτε όλο το αφιέρωμα του CNN Greece για τον Τουρισμό εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ