ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός - Καρέ-καρέ η μεταγωγή του

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός - Καρέ-καρέ η μεταγωγή του
CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Στην Ελλάδα έφθασε το μεσημέρι του Σαββάτου ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός.

Πριν από λίγο έφθασε στο Εφετείο, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος θα του επιδώσει το φυλακιστήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, όπου θα εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παρών στη διαδικασία θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου χρυαυγίτη.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο Γιάννης Λαγός βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα.

Πιθανότατα την Κυριακή θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται κρατούμενα και τα υπόλοιπα καταδικασθέντα στελέχη του κόμματος. Όμως ο ίδιος φέρεται να έχει εκφράσει διαφωνία ως προς το κατάστημα κράτησης που θα αποτελέσει το νέο του σπίτι, ζητώντας να κρατηθεί στον Κορυδαλλό προκειμένου να μπορεί να εκτελεί και τα καθήκοντα του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν παύει να διατηρεί τόσο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τη δυνατότητα να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του, αλλά και να πληρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ