ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα ζητήματα διαπλοκής

Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα ζητήματα διαπλοκής
ΕUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της διαπλοκής, δύο μόνο μέρες πριν από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, σύμφωνα με το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, φαίνεται να είχε στενές σχέσεις με τον 50χρονο δημοσιογράφο Τ. Μουσσά, ο οποίος κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση εκβιασμών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Μουσσάς είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. έως και δύο 24ωρα πριν από τις συλλήψεις των κατηγορούμενων για το κύκλωμα εκβιασμών.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των δύο ανδρών, ο Μουσσάς φαίνεται να διεκδικούσε το ρόλο επικοινωνιολόγου του Γιώργου Κουμουτσάκου, δίνοντάς του συμβουλές για την εικόνα του ίδιου, ενώ είχε γνώμη και για τα εσωτερικά θέματα της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό δείγμα των συνομιλιών τους αποτελεί το εξής απόσπασμα: “Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου, εκτινάσσεσαι. Προσπάθησαν να σε σταματήσουν. Δεν σταματιέται αγόρι μου ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί. Δεν γυρνάει πίσω τώρα”, φέρεται να λέει ο Μουσσάς στον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τον κ. Κουμουτάσκο και τη Νέα Δημοκρατία να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού.

“Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

“Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο κ. Κουμουτσάκος, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρει τα εξής: “Από το 2004 που είχα ασκήσει επί πέντε χρόνια τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου των Εξωτερικών, μετέπειτα ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της ΝΔ, ευρωβουλευτής, βουλευτής και τώρα πάλι εκπρόσωπος Τύπου, επικοινωνώ και επικοινωνούσα καθημερινά με δεκάδες δημοσιογράφους σε χιλιάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους. Ένας από αυτούς τους δεκάδες δημοσιογράφους ήταν ο κ. Μουσσάς και κάποια από αυτά τα χιλιάδες τηλεφωνήματα ήταν και μαζί του. Πέραν τούτου ουδέν”.

Απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει πως: "Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν", ενώ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου.

"Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες εκλεγμένου βουλευτή - εκπροσώπου τύπου κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο", δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα μίλησε για γκεμπελικής έμπνευσης χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων που "αποδεικνύει ότι με τρόπο βορβορώδη στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης".

Είπε επίσης ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι.

"Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις. Ο πανικός της κατάρρευσης, τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντιπάλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ