ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το άνοιγμα του τουρισμού

Γεννηματά: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το άνοιγμα του τουρισμού
ΙΝΤΙΜΕ

Το κυβερνητικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού και απαντήσεις για το πως θα διασφαλιστεί η εικόνα μιας ασφαλούς υγειονομικά χώρας για τους επισκέπτες, ζητά να πληροφορηθεί με επίκαιρη ερώτηση της στον Κυριακή Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά.

Στην επίκαιρη ερώτηση που καλείται να απαντηθεί στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «παρά τις εξαγγελίες περί «γαλάζιας ελευθερίας», πολλές περιοχές της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση έχουν μείνει εκτός του κυβερνητικού προγραμματισμού, ενώ ο καθολικός εμβολιασμός των εργαζομένων στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων δεν έχει προχωρήσει.

Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας και ιδιαίτερα στα βόρεια σύνορα μας αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να αντικαθίσταται ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες από πελατειακού τύπου παρεμβάσεις του Πρωθυπουργικού γραφείου, «κατόπιν ενεργειών» Βουλευτών της ΝΔ.

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα για την έναρξη της επαναλειτουργίας τους, ενώ αναφορικά με τους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό σημειώνει ότι ζουν μήνες με 534 ευρώ και βιώνουν την ανασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ