ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του Μαξίμου στη διαμάχη Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου

Παρέμβαση του Μαξίμου στη διαμάχη Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παρέμβαση στην διαμάχη μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου κάνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μαζί με την αγωγή, να καταθέσει και τα τιμολόγια με τα οποία η ΝΔ πλήρωνε τους κατηγορούμενους”, σημειώνεται στην ανακοίνωση, σχετικά με την αγωγή την οποία προτίθεται να καταθέσει ο κ. Κουμουτσάκος κατά της κ. Γεροβασίλη για τη σχέση του με έναν από τους εμπλεκόμενος δημοσιογράφους στο κύκλωμα εκβιαστών.

“Εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο. Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Συστήνουμε στον κ. Κουμουτσάκο μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο
αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών”, καταλήγει.

Αφορμή της διαμάχης μεταξύ του κ. Κουμουτσάκου και της κ. Γεροβασίλη, στάθηκε δημοσίευμα του Έθνους, σύμφωνα με το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, φαίνεται να είχε στενές σχέσεις με τον 50χρονο δημοσιογράφο Τ. Μουσά, ο οποίος κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση εκβιασμών.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των δύο ανδρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί από κοριό της ΕΛ.ΑΣ., ο Μουσάς φαίνεται να διεκδικούσε το ρόλο επικοινωνιολόγου του Γιώργου Κουμουτσάκου, δίνοντάς του συμβουλές για την εικόνα του ίδιου, ενώ είχε γνώμη και για τα εσωτερικά θέματα της ΝΔ.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τον κ. Κουμουτάσκο και τη Νέα Δημοκρατία να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού.

“Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση”, αναφέρει η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως: "Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν".

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για γκεμπελικής έμπνευσης χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων που "αποδεικνύει ότι με τρόπο βορβορώδη στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης", ενώ ανέφερε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ