ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Με εκβίασαν άτομα του ΣΥΡΙΖΑ από ψηλά

Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Με εκβίασαν άτομα του ΣΥΡΙΖΑ από ψηλά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Θύμα εκβιασμού από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι έπεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας καταθέτοντας παράλληλα μηνύματα που αντάλλασσε με τον Νίκο Παππά πριν τη συνάντηση με τους Χούρι στο Πορτοχέλι. 

Ο λεγόμενος και κόκκινος εργολάβος που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά δεν θέλησε προς ώρας να αποκαλύψει ποιος τον εκβίασε.

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Πολύ πάνω. Άτομα ψηλά. Με εκβίασαν. Όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά.

Π. ΠΟΛΑΚΗΣ: Ποιοι;

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανάκανε μου την ερώτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο υπήρξαν επίμαχα μηνύματα Παππά προς Καλογρίτσα και αντίστροφα. Πηγές τονίζουν πως το υλικό που παρουσίασε ο εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει συζήτηση πριν τη συνάντηση του Χρηστου Καλογρίτσα στο Πορτοχέλι με τους Χούρι.

Ο κ. Καλογρίτσας συγκεκριμένα ζητά βοήθεια γιατί «δεν κατάλαβε πολλά». Ο Ν. Παππάς φέρεται να του λέει «να μιλήσουμε». Ο κ. Καλογρίτσας με άλλο μήνυμα λέει του Νίκου Παππά πως πρέπει «να φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση». Τον ενημερώνει και για την εγγυητική επιστολή και εκφράζει φόβους ότι «δεν θα προλάβουν τις διορίες».

Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας του λέει πως πρέπει να μιλήσουν πριν φύγει (εννοεί για τη συνάντηση με Χούρι στο Πορτοχέλι. Ο κ. Καλογρίτσας τον ρωτάει που θα βρεθούν. «Σε εσένα ή εδώ»; ρωτάει με τον πρώην υπουργό να του απαντά: «περίμενε λίγο».

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον τίποτα) πρέπει να ξέρω κάτι

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Να μιλήσουμε

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος ακολουθεί ολοκλήρωσή του:

…..από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00….. να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

(ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!!!! Ξανά λέω: ΑΝ δεν τα πούμε…τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις κατά τις 6

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Περιμένω

Να περάσω από σένα;

Κατά τις 6, σύντροφε που σε εσένα ή εδώ;

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Περίμενε λίγο

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ότι πεις, και όταν πεις! Αρκεί να φεύγω από σένα στις 7

Ο μάρτυρας φέρεται επίσης, να κατέθεσε πως το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για εφημερίδα.

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Με δούλευαν μαζί με το δικηγόρο κ. Ματζουρανη και στο τέλος με πήδ@@@ κανονικά. Μετα με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento.

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε:

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Μου στέλνανε δημοσιογράφους. Αυτούς τους πληρώναμε και μετά που βγήκε το documento ήταν τρεις σχολές. Η σχολή Τσαγκρή, η σχολή Παππά και η σχολή Βαξεβανη. Τον Βαξεβάνη δεν τον ήξερα. Αυτος έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βάπτισια της κόρης του που νονός ήταν ο Παππας. Ήμουν καλεσμενος του Παππά. Του Νικου. Ήταν ο Ματζουράνης... Στα βαφτίσια ήταν και ο Μίμης, ο Παπαγγελόπουλος.

Η κρούση για συνεργασία έγινε τον Οκτώβριο του 2015.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε, ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα», φέρεται να είπε και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι κι ετοιμαζόταν να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (σ.σ. ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ)».

Ο ίδιος, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής ήταν αρωγός της προσπάθειας αυτής.

«Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε», φέρεται να είπε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν γνώριζε τους Άραβες. «Δεν γνώριζα τους Άραβες, στάλθηκα στους Άραβες», είπε και πρόσθεσε για τον Νίκο Παππά:«Με δασκάλεψε να πάω στους Άραβες».

Σε άλλο σημείο, κατέθεσε:

«Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν σωστή τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα ότι τα 8 εκατ .που έβαλε στο διαγωνισμό είναι δικά του, σημειώνοντας ότι απορρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί του μάρτυρα ότι λειτούργησε ως «μπροστινός».

Κύκλοι της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή:

Οι σημερινές αποκαλύψεις της επικοινωνιας του Νίκου Παππα με τον κ Καλογριτσα πριν τη συναντηση του με εκπρόσωπο του ομίλου ccc στο Πόρτο Χέλι για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel οπου φέρεται να του έδινε κατευθύνσεις και τα sms που μιλούσαν για την εγγυητική, επιβεβαιώνουν τον οργανωτικό ρολο του Νίκου Παππα στην προσπάθεια ποδηγέτησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Μετα τα email με το White House και την White Porscha ηλθε η ωρα για τα sms με τον “λεβέντη” και το “καμάρι”, κατά τον κ Καλογριτσα, Νίκο Παππα. Οσο και να φωνάζουν, οσο και να διακόπτουν την μαρτυρία του κόκκινου εργολάβου, πλέον η αλήθεια δεν κρύβεται.

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία.

Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε.

Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.

Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ