ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πολιτικά απομονωμένος ο Χατζηδάκης - Να αποκατασταθεί η λειτουργία της Βουλής

Τσίπρας: Πολιτικά απομονωμένος ο Χατζηδάκης  - Να αποκατασταθεί η λειτουργία της Βουλής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / POOL

Στη σημερινή συνεδρίαση του «πρωινού καφέ»-πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις δύο κατευθυντήριες γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη περίοδο.

Ανοίγοντας τη συζήτηση στο άτυπο διευθυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Νο1 προτεραιότητα του κόμματος πρέπει να είναι η αντιπαράθεση με το «αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η κοινωνία δεν πείθεται από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. Γι’ αυτό, είχε μεγάλη συμμετοχή η πρωτομαγιάτικη απεργιακή κινητοποίηση. Γι’ αυτό επίσης τα «πρωτοκλάσατα» στελέχη της κυβέρνησης δεν βγαίνουν να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτική απομόνωση του Κωστή Χατζηδάκη.

Η λειτουργία της Βουλής

Ο δεύτερος άξονας της τοποθέτησης του κ. Τσίπρα ήταν η λειτουργία του κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι απαράδεκτο να έχουν ανοίξει τα πάντα στην κοινωνία και να υπόκειται ακόμα σε περιορισμούς η λειτουργία του κοινοβουλίου. Την κατάσταση αυτή την απέδωσε σε πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης η οποία θέλει να αποκρύψει τα ρήγματα που σημειώνονται συνεχώς στις τάξεις της. Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών για να ασκηθεί πίεση στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ώστε να αποκατασταθεί η κανονική κοινοβουλευτική λειτουργία.

Η Προανακριτική

Στο μέτωπο της Προανακριτικής, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα αυτοπεποίθησης αναφορικά με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα. Πέρα από την πλήρη πολιτική κάλυψη που παρέχουν στον Νίκο Παππά, στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας έχει ανατραπεί. Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα αντιφάσκει:

-με την απόφαση του ελβετικού διαιτητικού δικαστηρίου που έκρινε έγκυρη τη σύμβαση με τη CCC της οικογένειας Χούρι,

- την υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα (ενάμισι μήνα πριν τη συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι και δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό) ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας,

-τα έγγραφα και τα τραπεζικά αποδεικτικά που έχουν κατατεθεί στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εγκλωβιστείς στις αντιφάσεις του κ. Καλογρίτσα. Από τη μια μεριά, είναι υποχρεωμένη πολιτικά να προχωρήσει την υπόθεση αφού την άνοιξε. Από την άλλη, η κατάθεση Καλογρίτσα δεν μπορεί να έχει σοβαρή δικαστική αξιοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ