ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεπιμέλεια: Αναταράξεις σε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

Συνεπιμέλεια: Αναταράξεις σε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
ΙΝΤΙΜΕ

Αναταράξεις σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προκαλεί το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο την καταγραφή των διαφοροποιήσεων η μεν Μαριέττα Γιαννάκου έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει, ενώ Όλγα Κεφαλογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για τη στάση που θα κρατήσουν.

Στην κυβέρνηση δεν θέτουν θέμα κομματικής πειθαρχίας ως εκ τούτου δεν υπάρχει ζήτημα για την Μαριέττα Γιαννάκου, την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Μανούσο Βολουδάκη. Σημειώνουν ότι είναι ένα κοινωνικό νομοσχέδιο όπου κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει την άποψη του.

Αντιδράσεις καταγράφονται και εντός του ΚΙΝΑΛ, καθώς τέσσερις τουλάχιστον βουλευτές διαφωνούν με την απόφαση καταψήφισής του.

Απών από την ψηφοφορία αναμένεται να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενώ αποστάσεις από την επίσημη θέση κράτησε κι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Παρά τις ατέλειες του νομοσχεδίου και σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες, θεωρώ ότι η συνεπιμέλεια πρέπει να προχωρήσει, γιατί είναι αναγκαία για τη ίδια την κοινωνία», είπε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος πάντως, σε συνομιλία του με το CNN Greece ανέφερε πως η διαφωνία του δεν θα καταγραφεί στην ψηφοφορία.

Ενστάσεις έχουν εκφράσει κι οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Μπιάγκης οι οποίοι επίσης δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν στην ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ